23 octombrie 2014

Asigurarea de sănătate care este recunoscută internațional

Vedem în fiecare zi, la televizor, cum românii care suferă de boli grave nu se pot opera în țară. Și tot mai mulți pleacă în străinătate ca să poată să mai vindece ce se mai poate vindeca. Până aici nu ar fi nicio problemă. Poate majoritatea nu au bani, pentru că mediul economic din țară nu este unul de succes, dar atunci când vine vorba de sănătate și de trăit, facem rost de bani și din piatră seacă. Și dacă putem face rost de bani în acest fel vă întrebați care este problema. Ei bine, singura opțiune pentru care trebuie să-ți faci griji este dacă acea asigurare medicala internationala pe care o aveți vă acoperă și în străinătate. Sunt foarte mulți bolnavi care merg în străinătate să se vindece, dar până la urmă, din păcate, li se spune că asigurarea pe care o au nu este recunoscută internațional. Ce se întâmplă când nu ai o poliță de asigurare internațională? Nu poți să ai liniște sufletească și, mai mult decât atât, nu ai acces la beneficiile acesteia, printre care este și reducerea pe care o ai privind operația respectivă. Pe românește și pe scurt, dacă nu ai o asigurare recunoscută internațional, plătești foarte mulți bani dacă ai nevoie de o operație, indiferent că este chirurgicală sau că ai nevoie de vreun tratament costisitor. 




Acest lucru m-a pus tare mult pe gânduri. Știm cu toții cât este de importantă sănătatea noastră. Spre exemplu, un prieten bun de-al meu a avut o problemă cu o rudă. Aceasta avea o boală destul de avansată iar medicii din România i-au spus că este o operație delicată, că nu poate fi făcută în țară. Și, bineînțeles, primul lucru pe care l-au băgat în față drept scuză a fost că nu aveau aparatură necesară. Însă, i-au trimis în străinătate, în Franța. Aceștia au zis că o să plătească oricât ar fi nevoie, doar ca femeia să iasă cu bine din operație. Au ajuns la aeroport, au luat primul avion către Paris și în câteva ore au ajuns în inima Franței. Momentul când au ajuns la spital a fost crucial. Fiecărei persoană care o însoțea pe bolnavă era cu pulsul destul de ridicat. Inima bătea mai tare ca atunci când meșterul de la vulcanizare umflă roata de la bicicletă. Pumnii strânși. Ochi mari. Respirația, de necontrolat. Pentru medicii francezi aceștia nu erau niște români care au venit și ei la o operație. Pentru ei, aceștia erau oameni la fel ca ceilalți. De aceea, au întâmpinat o problemă. Polița de asigurare nu era recunoscută în Franța. Aceștia le-au zis să nu intre în panică căci totul o să fie în regulă. Le-au spus că dacă îi fac o poliță de asigurare care să fie recunoscută la ei, nu o să fie nicio problemă și o să economisească foarte mulți bani din moment ce operația se ridica la câteva mii de euro. Pentru că nu și-au permis să plătească atât de mulți bani, au decis că dacă fac o asigurare de sanatate privata oferită de MediHelp International, o să poată face operația liniștiți, fără niciun fel de probleme, beneficiind de avantajele acesteia. Pentru cei care sunt deja bolnavi, la fel ca în cazul femeii despre care vă vorbeam, primele de asigurare au fost mai mari față de un om care încă nu este afectat de nicio boală. 

După ce operația a fost încheiată cu succes, am primit un telefon de la amicul meu și mi-a spus că nu credea că cei de la MediHelp International o să se miște atât de repede. După câteva ore liniștite, acesta a luat la răsfoit copia după polița de asigurare. A pus mâna pe telefon și mi-a spus că de acum încolo toată familia o să-și facă asigurarea la aceștia. De ce? Pentru că au acces la orice spital și clinică din Europa. Asta înseamnă că indiferent unde îi trimite recomandarea din România sau unde vor ei să se ducă sunt asigurați și pot să facă operația. Și partea cea mai interesantă a acestor avantaje nu s-a terminat. Mai există și posibilitatea - pentru că rămâne la aprecierea noastră unde mergem - să ne alegem un spital și acesta nu este află pe lista asiguraților. Ce se întâmplă? Nimic rău. Cei de la MediHelp rezolvă imediat și această problemă. Aceștia pot să intermedieze pentru voi, cei care vreți să mergeți într-un anumit spital o plată direct pentru facturi. Deci, asta înseamnă ca indiferent de ce spital alegeți, puteți fără îndoială să beneficiați de cele mai bune tratamente, oriunde, oricând. Așa cum a putut beneficia ruda amicului meu de o operație reușită și care a ajutat-o să scape de boala pe care o avea, mă gândesc că puteți și voi, nu?




ASIGURAREA MEDIHELP SUPERIOR PLAN


Sunt sigur că dacă ai fi avut o asigurare de sănătate obișnuită acest lucru - operația - nu ar fi fost posibilă. Și, din păcate, nimeni nu te poate ajuta. În schimb, atâta timp cât ai avantajele să mergi oriunde vrei și să parte de un tratament foarte bun, nu văd de ce nu ai face acest lucru. Ai doar avantaje. Eu cred că este foarte important să pot să merg la orice clinică din Europa sau chiar din lume, să mă vadă cei mai buni specialiști și în cazul în care am nevoie de tratament, să pot să mi-l cumpăr cu ajutorul poliției de asigurare MediHelp Superior Plan. Un plan numai bun. Și dacă tot suntem la Superior Plan, trebuie să știți că la această categorie beneficiați de cea mai mare limită pentru această poliță. Ce înțeleg eu prin asta? Că o să aibă cineva grijă de mine 24 de ore, timp de 7 zile. Adica non-stop o să fiu îngrijit. Mai înțeleg că am acoperire atât pentru serviciul de ambulanță, cât și pentru un tratament al cancerului. Iar dacă o să am nevoie și de un transplant de până la 250.000 €, nu trebuie să-mi fac probleme, pentru că MediHelp îmi sare-n ajutor.

 Pentru mine, sănătatea este pe primul loc. Degeaba am tot ce vreau, dacă nu sunt sănătos. Și dacă, din nefericire, nu sunt sănătos, trebuie să am o garanție că mă fac bine cu o asigurare. Și cred cu tărie, că așa arată o asigurare de sănătate internațională. Doar cu avantaje pentru bolnavi. Cu prețuri mai mult decât accesibile. Oriunde. Și cu o părere avizată. Și, chiar dacă ruda amicului a beneficiat de o clinică cu aparate moderne, cu specialiști care au avut încredere că o pot vindeca și că a plătit puțin, nu a fost cel mai bun moment pentru a avea o poliță de asigurare. Trebuie să vă gândiți și voi când o să vă faceți o astfel de asigurare, pentru că eu consider că este bine să ai una cât mai devreme și făcută cât mai repede cu putință ca vreo afecțiune medicală să nu te ia prin surprindere. Acesta este cel mai bun plan pentru fiecare român, o asigurare recunoscută internațional făcută cât mai devreme. Pentru voi care este momentul potrivit ca să vă faceți o astfel de asigurare?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu