31 decembrie 2014

Fii tu

Hai că e ultima zi din 2014 și uite așa a mai trecut un an. Așa au mai trecut 365 de zile în care ai muncit ca să faci bani să plătești facturile la lumină, la abonamentele lunare pe care le ai. Bani cu care să te duci în piață să cumperi de mâncare pentru familie. Nu de alta, dar grija că n-ai ce să le pui la copii pe masă te roade din ce în ce mai mult.

Și dacă nu ești în categoria acestor oameni care muncesc ca să trăiască de pe o zi pe alta, ești în categoria oamenilor care mai reușesc să miște un deget. Să-și plătească datoriile la întreținere, să facă noua asigurare la mașină plus, impozitul la casă și autovehicul. Să mănânci decent împreună cu ai tăi și, poate, dacă ai avut o lună profitabilă, acum, de sărbători, mai pleci și printr-o vacanță.

Cred cu tărie că, doar oamenii despre care am scris mai sus știu să aprecieze cu adevărat banul. Doar ei știu ce înseamnă să ai o lună săracă. Unii știu deja cum e să trăiești doar dintr-o pensie de-a bunicii și alocația copiilor. Ei știu cum e să trăiești cu doar 300 de lei, din salariul de la măturatul străzilor. Fiecare bucată de pâine la oamenii ăștia are alt gust în comparație cu bogătanii politicieni pe care îi vedem la televizor că mai dorm la ședințele Guvernului sau umblu pe smartphone-uri sau tablete.


Sursă foto: enational.ro


Vouă, oamenilor de rând, oamenii care știu că pâinea poate să aibă și gust amar, vă doresc să aveți un 2015 mai sănătos. Să aveți parte de mai multe clipe de bucurie alături de copiii voștri! Să aveți un an în care să faceți mai mulți bani ca să puteți să-i îmbrăcați decent să meargă la școală. Să vă ajungă banii încât să le cumpărați și manuale să aibă de pe ce să învețe.

Și vouă, cititorii mei, că nu v-am uitat, vă doresc un an mai sănătos. Să nu vă îmbolnăviți că spitalele din România lasă de dorit. Sau cel puțin cel din Craiova. Să fiți ambițioși și să nu vă lăsați dacă știți că aveți dreptate în exprimarea unui punct de vedere.

Și nu uit nici de politicieni. Lor le doresc multe vizite la oamenii săraci, le doresc să trăiască măcar o zi cu aceștia. Le doresc multe zile la școli și facultăți. Multe plimbări prin zonele unde rupi mașina în două de gropile pe care le avem. Și mai multe vizite în locurile neasfaltate. Să se interneze într-un spital și să vadă filmul de groază. Să nu mai fure căldură și energie. Și să deszăpezească drumurile de acum. Și, apoi, să meargă la București să facă legi pentru oameni și nu pentru ei.

Românilor, vă doresc să aveți un an nou fericit alături de cei dragi vouă! Chiar dacă vedem foarte bine că taxele sunt din ce în ce mai mari, vă doresc să aveți un an nou și mai bun din punct de vedere financiar. Vă doresc să aveți un an nou mult mai sănătos! Și, nu în ultimul rând, să iubiți! La mulți ani!

4 comentarii:

  1. Asta a sunat asa, ceva de genul: Anul sa fie sanatos, nu noi. Si despre iubit, noi sa nu uitam sa iubim, dar nu-i musai sa fim si iubiti! :)))))
    N-am putut sa ma abtin! :))

    Te pup! Happy New Year! :P

    RăspundețiȘtergere