3 martie 2015

Cum m-aș putea face croitor

Cred că spun mai bine de doi ani și jumătate că mi-ar plăcea tare mult să văd și eu cum se face un articol vestimentar, să văd cum se pune o ață la mașina de cusut și de câtă răbdare trebuie să ai ca să poți, într-un final, să faci o rochie bună. Poate că acum sunteți așa, puțin mirați, că vedeți bine: o rochie. Da, aș vrea tare mult să văd cum se face o rochie, dacă nu cumva învăț să fac o rochie.

Citeam acum câteva săptămâni un articol dintr-o publicație online din Anglia în care, după un sondaj realizat pe aproximativ 2.000 de femei, a ieșit că acestea și-ar dori și nu doar că și-ar dori, dar le-am plăcea foarte mult ca iubiții sau chiar soții să fie designeri sau măcar să știe să tundă. Că ele s-ar simți foarte speciale de fiecare dată când persoana care ține la ele cel mai mult ar avea grijă să arate cel mai bine la evenimentul la care ar trebui să participe.

Bun. Acestea fiind zise, mă gândeam să mă pun și eu în situația în care trebuie să creez un articol vestimentar pentru prietena mea. Așa că, dacă tot suntem amândoi în ultimul an de facultate, deci la sfârștiul anului o să fie festivitatea și banchetul, de ce să nu încerc să-i fac o rochie interesantă și drăguță, pe placul ei. Iar în ceea ce mă privește, cu siguranță că un costum elegant mă va face să mă simt în apele mele.



Stăteam și mă gândeam că poate îmi găsesc un hobby din care aș putea să trăiesc: să ajung să fac costume și rochii pentru alții în timpul meu liber. Hai că asta ar fi ceva, pe bune. Însă, până să ajung acolo, trebuie să vă spun câte ceva despre mașina de cusut iar apoi despre rochia și costumul pe care aș vrea să le fac.

Marca Brother s-a înființat acum aproximativ 100 de ani în Japonia. Are deja o istorie destul de impresionantă și chiar bogată aș putea adăuga, dar mașina de cusut prin prisma funcțiilor pe care le are nu îți dă bătăi de cap. În primul rând, este o mașină de cusut făcut pentru oamenii pasionați, pentru cei care fac acest lucru din inimă și pentru care felul de a crea un articol vestimentar și de a mulțumi o persoană este prioritar în bătălia cu câștigarea unui ban. Așadar, o mașină făcută pentru pașionați.

Așadar, pentru început, îmi trebuie o mașină de cusut. Am început să caut pe diverse forumuri anumite răspunsuri la niște întrebări care nu prea îmi erau clare, m-am dus pe la anumiți croitori din cartier care mai păreau că știu cu ce se mănâncă această meserie și, nu am uitat să mă duc la un prieten, Andrei, care mănâncă croitorie pe pâine. L-am întrebat ce mașină de cusut să-mi iau dacă vreau să fac o rochie și un costum. 

Acesta nici nu a mai stat pe gânduri și mi-a spus că trebuie să-mi iau o mașină de cusut Brother Innov-is 55 de la un magazin de electrocasnice. Mi-a spus că o găsesc aici la un preț foarte bun și cu care nu doar că o să-mi fac un costum și o rochie, dar o să-mi placă atât de mult acest lucru încât atunci când mă apuc de lucru, nu o să mă mai opresc.

În timp ce citeam informațiile despre această mașină de cusut, mă gândeam că poate o să găsesc informații tehnice în care o să-mi prind urechile. Dar nu, domnule! Și, așa, pot să spun că aleg această mașină de cusut și pentru funcționalitățile pe care aceasta le are. Toată lumea înțelege că este foarte bine să ai o mașină de cusut cu 135 de cusături, o mașină care are un sistem automat avansat de infilar, un bobinator și un panou de control digital. 

Să nu mai vorbesc că poți să controlezi viteza de coasere - automat. Și ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că pentru suma pe care o vedeți pe site reglarea presiunii piciorusului presor de la mașina de cusut se face electronic. Și mai sunt multe alte funcții pe care le descoperă fiecare atunci când o va avea acasă.

Da, am nevoie de mașină de cusut practică. Da, am nevoie de o mașină de cusut Brother pentru că este ușor de utilizat, nu o să greșesc ceea ce vreau să fac și-mi facilitează și munca. Și acum, vă spuneam că vreau să fac o rochie și un costum. Am deja în minte o rochie care ei o să-i placă.


Sursă foto: lafemmefashion.com

Și aceasta se face doar la comandă, dacă nu o să știu să o fac, pentru că pe site-urile din străinătate este scumpă. Poate că ăsta este un motiv în plus să mă pun în pielea unui designer și, totodată, croitor și să iau lucrurile în serios. Cred că o astfel de rochie se poate face atunci când pui pasiune și, mai ales, când ți-e drag că faci un lucru pentru o persoană dragă ție, iar în cazul meu, oho, foarte dragă! 

Asta ar fi prima minunăție pe care aș face-o. A doua, costumul meu. Băi, îmi place să fiu elegant atunci când trebuie să fiu elegant și să port treningul atunci când alerg. Și cum sunt un mare fan al serialului, mi-aș face un costum la fel ca cel al lui Harvey Specter din Suits.


Sursă foto: pinterest.com

Sunt două lucruri atât de simple și merg atât de bine dacă le înțelegi că nici nu trebuie să vă explic mai multe. Costumul, la fel ca rochia este scump și el. Însă, dacă voi căuta materialele care-mi trebuie, cu ajutorul mașinii de cusut Brother pot să scot un costum și o rochie genială. Și mă gândeam să vă mai dau și exemple de haine care au fost făcute cu ajutorul unor mașini de cusut, dacă tot suntem la această categorie. Astea sunt din galeria proprie. De la mine și de la soră-mea. Mai mult de la ea. Eu am doar puloverul acela alb din dreapta care este făcut la mașină.




În plus, uite că-mi mai trecu la finalul articolului o idee. Cred că minunățiile vestimentare se fac atunci când vine vorba de persoanele dragi. Așa că, fii un croitor al persoanelor dragi. Acelea cu siguranță vor fi niște haine de pus în cuier și doar de uitat la ele.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015.

6 comentarii:

  1. Cand o sa iti deschizi firma, sa ma anunti si pe mine sa imi faci si mie o rochita :) O masina de cusut e un lucru bun in casa, mi-as dori si eu una, plus ca au si preturi rezonabile..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ella, ești prima pe listă!
      Eu am ales o mașină de cusut ceva mai scumpă, însă găsești la 700 de lei una cu care poți face multe chestii interesante!

      Ștergere
  2. N-ar fi rau sa faci pe croitorul! Si mie mi se pare o idee interesanta, perspectiva unui barbat asupra hainelor, asupra modei. Ai idei interesante, sunt sigura ca prietena ta va fi incantata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Xaara, dacă îmi mai spuneți mulți și multe că am idei bune, poate mâine - poimâine mă fac croitor!

      Ștergere
  3. Intotdeauna mi-a placut minunea pe care o face un barbat croitor cu hainele. Sunt curioasa ce ar iesi din mana ta. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa cum spuneam și-n articol, ar ieși o rochie și un costum de nota 10! :D

      Ștergere