14 octombrie 2014

Cum arătau femeile dacă nu se epilau

Vedem, în ultimul timp, și acest lucru este îmbucurător, că tot mai multe femei se îngrijesc. Aranjate, dichisite, pensate și epilate. Și aș vrea tare mult să insist în rândurile de mai jos pe epilare. Dar până atunci, tu, ca bărbat te bucuri tare mult să-ți vezi partenera că se îngrijește. Că este mereu atentă cum arată, dacă o sprânceană este ca cealaltă sau poate te mai întreabă ce ar fi fost lumea asta dacă nu ar fi existat metodele de epilat?”. E, și aici este problema. Că te blochezi la început. Că nu știi să răspunzi. Sau dacă știi, ți-e greu să scoți o literă pe limbă. Deși, n-ar trebui. 

Eu mă gândesc că dacă nu ar fi apărut metodele de epilat și aparatele cu care poți să te epilezi, atunci toată lumea ar fi fost păroasă. Cu părul cât casa. Și, sigur, cei care cumpără păr natural nu știu cum ar fi supraviețuit pe piață. Și aici mă refer doar la cei care cumpără părul care crește în capul unei femei. Acel păr natural pentru care sunt în stare să dea o groază de bani. Dar trebuie să fiu sincer, dacă nu s-ar fi epilat nicio femeie, atunci aveai păr din toate părțile corpului uman. Și nici nu știu și nici nu vreau să aflu cum arată o femeie cu foarte mult păr pe ea. Pentru bărbați o femeie care arată că se îngrijește este o într-adevăr o femeie. Cea care nu dă nici măcar cinci minute din viață să meargă măcar la un salon, rămâne să-i spună fiecare cum vrea.


Acum mă pun și în pielea femeii. Și încep s-o înțeleg de ce vrea mereu să fie aranjată. Și să arate mereu bine. Trebuie mereu să-și impresioneze jumătatea. Trebuie mereu să dovedească că este interesată de corpul ei, că vrea să-și atragă iubitul cu fiecare ocazie. Și aici până și partenerul îi dă mare dreptate. Ca bărbat și partener de viață pentru o femeie ești total de acord că o femeie nu se simte în pielea ei dacă nu este epilată, spre exemplu. Mulți consideră că dacă o femeie nu este atentă cu corpul ei, nu mai este deloc seducătoare. Și dacă tu, ca bărbat, nu ești atras de ea, atunci cum să se mai simtă ea încrezătoare în propriile forțe?

CUM AR FI FOST LUMEA FĂRĂ METODELE DE EPILARE


Nu sunt eu mare expert în frizerie - și nici nu vreau să fiu -, cosmetice și saloane de epilare, însă. un lucru îl știu și sunt convins că așa este. Dacă nu s-ar fi descoperit metodele de epilare am fi și acum în antichitate. Ar fi la femei părul la subraț o mare pădure ecuatorială. Spre exemplu, când eram în liceu am avut în clasă o colegă care era certată rău de tot cu săpunul și cu părul de la subraț. Erau fel și fel de zvonuri că are foarte mult păr la subraț - vorba asta o spuneau mereu fetele cârcotașe din clasă. Și noi, la vârsta respectivă, le întrebam mereu după ora de sport dacă colega noastră s-a hotărât, în sfârșit, să folosească și ea o lamă sau ceva, orice ca să înlăture padurea ecuatorială de la subsuoară. Și de fiecare dată, dezamăgire mare. Acestea ne spuneau că parcă e din ce în ce mai mult păr. Și noi mereu spuneam păi, normal, nu e logic? Dacă nu-și ia părul nu e normal să crească și să evolueze? Și cu voi acum!”. Îmi aduc aminte și acum discuțiile cuvânt cu cuvânt. Și nu-mi plac deloc. 



Și vă spuneam că sunt convins de un lucru. Sunt sigur că dacă lumea n-ar fi evoluat așa repede probabil părul de la subraț și din alte zone intime ar fi crescut precum silvostepa. Hai că știți despre ce vorbesc, zona aia de vegetație care este între stepa și pădurea de foioase. Și-i sunt caracteristice plantele ierboase și formațiunile de ierburi mărunte, mărunte. Exact cum ar fi părul dacă l-ai lăsa să crească. Ba mai mult, o plantație întreagă de păr. Sau mărar, după cum îi spune un prieten de-al meu. Și probabil șobolanul ăla de la subraț putea fi luat doar cu Silkn Glide. Este un aparat care se folosește pentru epilarea definitivă. Nicidecum nu ai fi putut îndepărta acea plantație de la subsuoară cu o piatră. Nici nu văd cum. Să stai să te chinui să dai cu subrațul pe lângă o piatră mai ascuțită ca să-ți taie firele de păr pe care le ai. Sau să te agăți de copac, să legi părul și după să te lași în jos ca să se rupă din el?  Dar ar fi fost interesant să văd pe cineva că încearcă. Cred că este un mod prea dur de a îndepărta firele de păr crescute în exces. Suntem conștienți că femeile ar fi arătat groaznic dacă nu aveau un mic ajutor. Și, așa cum am evoluat, femeile pot folosi liniștite, fără să se agațe de vreun copac sau să se chinuie cu vreo piatră ascuțită, aparatul despre care vă scriam mai sus.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu