28 octombrie 2014

Fii genial și mergi în Franța

Vă iau tare, de asta-mi sunteți și dragi toți cei care mă citiți. Toată lumea a auzit de Toyota. Și de noul Yaris. Nu mai este niciun secret că este un model destul de căutat. Și acești oameni de la firma cu sediul în Japonia s-au gândit că dacă tot ești pasionat de mașini și îți mai place să mai și călătorești de ce să nu te duci un weekend, la fabrica Yaris din Valenciennes. Tocmai în Franța. Vezi multe și mulți. În primul rând, o să descoperi care sunt secretele din spatele mașinii Yaris. Să nu vă mai spun de oamenii frumoși din regiune pe care o să-i cunoașteți. Am fost și eu în Franța, în liceu. Un  schimb de experiență. O excursie.


Din păcate, am fost doar în trecere prin Valenciennes, dar pot să vă asigur că oamenii sunt deschiși să schimbe o vorbă cu tine. Știu asta, pentru că în orele pe care le-am petrecut acolo, cât să mâncăm și să mai vizităm câte o clădire veche și tare drăguță, am profitat și-am vorbit și cu francezii. Sunt tare sociabili și, cu siguranță, ți-ar plăcea să vezi și fabrica. De fapt, cui nu i-ar plăcea? Cu franceza sigur nu o să fie nicio problemă. Aceștia sunt obișnuiți cu străinii de la nemți, englezi, până la români și suedezi. Și partea amuzantă este că dacă nu știi un cuvânt în limba lor, încearcă să te ajute. Îți mimează, îți zic să spui în engleză. Cumva, tot o dai la capăt. Eu am fost surprins să văd că sunt open mind. Mulți spun despre ei că sunt reticenți, că nu ne plac. Da' de unde. O să-mi dai dreptate dacă mergi. Nu știu cum să vă spun mai pe românește, dar concursul lansat de Toyota e tare mișto.

CE TREBUIE SĂ FACI 


Știu că ai un aparat foto sau un smartphone. Și mai știu că în orașul tău ai clădiri celebre. Ba chiar și monumente sau un peisaj care este specific orașului. Gândește-te că trebuie să faci o poză cu noul Yaris într-o zonă tare, tare drăguță și atunci când vede un om poza, să știe că a fost făcută într-o zonă familială tuturor. Puștii o să spună bă, uite, ce poză mișto. Și uite, bă, a fost făcută aici, la noi, în centru. Cei experimentați și mai în vârstă poate că nu o să reacționeze la fel, dar de asta sunteți voi. Să-i faceți să aibă reacția unui puști. Puteți să faceți poze și lângă personalități importante din orașul vostru. Persoane pe care să le cunoască oamenii. Faceți poze cu Yaris care să ajungă și la inima celui care se uită la ele. Nu uitați de acest aspect. Și dacă tot suntem la partea de nu uitați”, faceți fotografii doar cu noul Yaris, cel din 2014 și nu altul. Înscrie-te până pe 10 noiembrie 2014 și sigur pleci în Franța.  

CUM DAI DE NOUL YARIS              


Ca să nu spui că nu știi unde îl găsești, Yarisul nostru te așteaptă cu mare drag la oricare din showroom-urile Toyota atât din București, Brașov și Cluj-Napoca, cât și cele din Constanța, Craiova, Iași, din Ploiești sau Timișoara. Și lista continuă pe site-ul lor, tu doar dă o fugă și uită-te. Sunt foarte multe orașe, așa că sigur se găsește și orașul tău. Nu-l lăsa să te aștepte să-i faci poze sau chiar să-l fimezi că nu-i bine deloc.




CÂȘTIGĂTORII


Atâta timp cât aveți ocazia să fiți originali la concursul Yaris în orașul tău” și sunt sigur că sunteți și creativi, puteți să vă regăsiți în cei trei fericiți care merg la francezi. Doi câștigători sunt aleși prin tragere la sorți și trebuie să aibă minim șase puncte. Se alege unul din categoria București” și celălalt din Alte orașe”. Despre cum se dau punctele aflați mai jos. Nu trebuie să uităm nici de al treilea premiu, Genial oriunde” care va fi al unui genial care a impresionat juriul. Și dacă tot sunt aici, juriul este format din angajați Toyota. Atenție mare că sunt luate în calcul originalitatea, dar și compatibilitatea pentru conceptul de lansare al lui Yaris care trebuie să trimită la sloganul Genial în oraș, fericit oriunde!”.

PUNCTAJ MARE


Voi, cei care participați, trebuie să luați multe puncte. Sunteți români, sunteți creativi, sunteți frumoși. Aveți toate caracteristicile unui câștigător. Ideea o să vă vină instantaneu. O să zici vreau să fac poza cu Yaris, lângă locul X, cu persoana Y” și te apuci de treabă. Și fă multe poze căci, dacă încarci minim o poză cu tematica despre care vă vorbeam, atât tu, cât și orașul tău primiți cinci puncte. Dacă o să încarci minim un video, primești zece puncte. Stai, stai, că mai am să-ți spun. Inviță prieteni, prin e-mail, și mai primești un punct. Și ce este mai tare vine acum. În cazul în care un prieten invitat de tine devine și el participant - adică își creează cont - mai primești încă cinci puncte. Și tu, și orașul tău. De ce să faci asta? Pentru că ai o șansă dublă când o să fie tragerea la sorți.







FII TU!


Un lucru foarte important este ca pozele pe care le faci să nu fie furate de la altcineva. Trebuie să fii tu. Să faci o poză care-ți place tare mult. Să fie acel ceva pe care juriul vrea să-l vadă. Eu sunt din Craiova. Dacă ar fi să mă înscriu la această competiție aș face, mai mult ca sigur, mai multe poze lângă Parcul Național Nicolae Romanescu. Și, cu siguranță, m-aș duce, fără să stau să mă gândesc, la primarul Craiovei. Toată lumea o cunoaște. Știu că are un program aglomerat, dar aș încerca. Poate, poate o portiță pentru niște poze s-ar deschide. Și dacă nu, acolo unde o ușă se închide, un geam se deschide. Dacă nu ar ieși treaba cu primăria vorbesc cu un sportiv craiovean. 




Oltenii iubesc sportul. Fotbalul, în special. Și cine nu-l cunoaște pe Gică Craioveanu? De două ori golgheterul Ligii 1, în '94 și '95. Acum, chiar dacă nu mai joacă, mai toată lumea îl vede la televizor la emisiunile sportive și prin Craiova. De data asta, pentru un sportiv, aș alege repede-repejor să fac o poză cu mașina Yaris și Gică în centru. Lângă statuia lui Mihai Viteazul. Ba mai mult decât atât, pentru că am voie, aș încerca să fac și un clip video. Cu el, când merge în trafic. Și la un moment dat, să oprească lângă statuie. Primesc și mai multe puncte, deci am mai multe șanse să câștig. Așa cum în Craiova se găsesc destule locuri pe care oamenii le recunosc, așa sunt și în orașul vostru. Trebuie să stați să vă gândiți bine, să aveți un plan și să-l puneți în acțiune. Fii tu! Fii genial în orașul tău și fericit oriunde!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu