17 octombrie 2014

Sendvișuri după joburi

Am vorbit zilele trecute cu câțiva prieteni despre niște sendvișuri. Cum trebuie să fie făcute, în funcție de ce criterii și, mai ales, de ce să aleagă oamenii astfel de diversificări. Mai bine de cincisprezece minute am tot stat noi să ne gândim ce sendvișuri ar mânca mai toate persoanele, indiferent de vârstă sau indiferent dacă sunt femei sau bărbați. Pentru prima dată am avut și noi un fel de brainstorming. Și dacă ne-a ieșit sau nu, rămâne să ne spuneți.

La fel ca mulți dintre oamenii obișnuiți și noi suntem Fan Brânză. Și ne mai place și brânza tare. Și sărată dacă se poate, ar fi genială! Iar sendvișurile trebuie să fie neapărat de tipul primul strat, cremă de brânză. Doar așa sendvișurile au un gust tare bun. Nu e bine să amesteci aromele, așa că, ăsta poate fi un element - cheie atunci când vrei să mănânci sănătos împreună cu persoanele dragi ție. De ce să nu alegi o firmă care îți dă cea mai bună brânză și care își propune să îmbunătățească calitatea alimentelor. Tot ei sunt cei care vor să le dea oamenilor idei despre feluritele moduri despre cum trebuie să mănânci brânzeturile. De la A, la Z. Și sunt multe. Foarte multe modalități să mănânci cu pasiune. Cu poftă.




SENDVIȘURI PENTRU MESERII


Spuneam la început că, ne-am gândit că cel mai bine ar fi să ai sendvișuri după ocupații. Sunt atâtea meserii pe lumea asta încât fiecare om și-ar mânca bunătatea de sendviș în funcție de meserie. Și așa, din vorbă în vorbă am început să ne spunem fiecare cum ne-ar plăcea să fie sendvișul pentru fiecare. Mai întâi eu. Am zis că dacă tot sunt în domeniul jurnalismului, un sendviș pentru jurnaliști n-ar fi rău deloc. Și ar mânca mai toți colegii de breaslă. Nu contează că lucrezi în domeniul privat sau ești unul dintre puținii jurnaliști de la televiziunea publică. Sendvișul în formă de microfon ar fi pe placul tuturor. De ce? Pentru că mai întâi, ca prim strat trebuie să fie cu cremă de brânză - asta în cazul în care ați uitat cum trebuie făcut - pentru un gust delicios. Apoi, în sendviș trebuie să se regăsească două felii de cașcaval - neapărat feliat -, o felie de șuncă și una de pastramă. În plus, dacă se adaugă o felie de roșie cred că este cel mai bun sendviș - microfon făcut vreodată. Poți să-l mănânci și dacă ești pus pe fugă, repede, repejor, dar și dacă ai aproape cinci - zece minute să stai jos și să-l savurezi. 

De asemenea, nu uit că un prieten mi-a spus că el dacă este în domeniul IT, mai exact programator, s-ar gândi că un sendviș cu forma unei unități de calculator ar arăta bestial. Ne-am uitat puțin ciudat la el, dar după aceea am început să-l înțelegem. Acest tip de sendviș ar fi mai mult pe placul celor care nu mănâncă foarte multă pâine. Sau chiar dacă mănâncă nu vor să se îngrașă prea mult. Știm foarte bine cum arătă o unitate de calculator. Ne trebuie două felii de pâine, dar nu orice felii. Prăjite. Ca cei care nu mănâncă foarte multă pâine, în cazul în care vor acest sendviș să nu spună că se îngrașă. Ori acest tip nu vrea deloc să facă acest lucru. O pâine prăjită, doar cu bunătăți sănătoase. Acesta spune că în afară de stratul de brânză, ar fi super dacă s-ar regăsi o felie de bacon însoțită de o felie de salată verde.

Și nu se putea să lipsească nici sendvișul pentru bunul meu prieten profesor. Acesta ne zice că i-ar plăcea tare ca în scurtele lui pauze de la liceu, să mănânce un sendviș care să semene ca un catalog. Să fie un sendviș cu niste felii de pâine destul de subțiri, acestea fiind coperțile catalogului. Iar paginile să fie reprezentate de un strat de cremă de brânză, cel puțin două felii de cașcaval, subțiri și acestea și de ce nu, șnitelul să fie la mijloc. Cât mai subțire și acesta. Subțiri ca să-ți creeze impresia că sunt la fel ca paginile catalogului. În același timp, dacă sunt așa poți savura aroma a tot ce s-a folosit în sendviș. Noi credem că nu este doar o provocare un astfel de sendviș, dar credem că o să aibă succes nu doar la profesori, ci și la elevi. 

Cum nu am avut un prieten sportiv lângă noi, ne-am gândit noi că n-ar strica dacă ne-am gândi și la un sendviș pentru sportivi. Și am ajuns la concluzia ca cel mai bun sendviș pentru sportivi ar fi o felie de pâine subțire însoțită de un strat de cremă de brânză, după cum vedeți nu am lăsat la o parte crema de brânză în niciun caz, și de ce nu o felie de roșie, una de castravete și o felie de salată. Totul natural. Și sănătos. Forma? În funcție de fiecare. Tenismenul să fie în formă fie de minge de tenis, fie de rachetă, fotbalistul fie în formă de gheată, fie în formă de minge de fotbal și handbalistele și baschetbaliștii în forma deja cunoscută a mingii fiecărui sport în parte.

Așadar, noi credem că indiferent de vârstă sau de faptul că ești bărbat sau femeie poți să mănânci în pauza de masă sendvișul care ți se potrivește. În grabă sau lejer, în picioare sau jos.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

4 comentarii: