1 noiembrie 2014

Diacriticele. Da sau ba?

Dacă citiți ce scriu vedeți, cu siguranță, că diacriticele nu lipsesc. Sau dacă mai lipsește o căciula e din cauza frigului. Pentru cei care citesc pentru prima dată un articol de-al meu, pentru cei care intră pentru prima dată pe blogul meu le spun și, categoric, pentru cei care îmi urmăresc activitatea le amintesc că sunt student în ultimul an la Jurnalism din cadrul Universității din Craiova. Voi fi la master la Timișoara și până atunci vă voi mai scrie tot ce-mi trece prin cap, despre sport și studenți, dacă mai particip la vreun concurs, pe unde mai merg și ce mi se mai întâmplă. Și, bineînțeles, că vă voi răspunde la mesajele pe care mi le lăsați. Atât cât îmi permite timpul sper să încep să scriu din ce în mai des. 

Sursă foto: Clubul de presă transatlantic



În curând o să fac și două rubrici. Eu spun că o să aibă un impact foarte mare și, mai mult ca sigur, o să vă placă ce o să regăsiți scris acolo. O dată pe săptămână o să postez în acele rubrici. Deocamdată nu m-am hotărât când să le pun. Dar până când o să mă hotărăsc, să vă spun despre postarea asta. Dacă aruncați o privire peste articolele mele o să vedeți că scriu cât să înțeleagă atât tataie, cât și mamaie. Și mai scriu și cu diacritice. Nu scriu așa doar că este plăcut ochiului, ci pentru că m-am obișnuit să scriu cu diacritice. Și știu că unui cititor îi place să citească că „pe 2 noiembrie, duminică, este primul tur ale alegerilor pentru președintele României” și nu că „pe 2 noiembrie, duminica, este primul tur ale alegerilor pentru presedintele Romaniei”. 

Poate că sunt mai pretențios. Sau poate că nu. Știu că, dacă vrei să scrii cu diacritice, timpul pe care-l petreceri în fața laptopului este unul mai mare față de cel în care scrii fără ele. Însă, pentru mine sunt importanți cititorii. Sunteți importanți voi. Am citit, pe net, pe diverse bloguri, că dacă pui diacritice în articole blogul tău nu este văzut foarte bine de Google. Pentru mine, nu asta este problema. Ci voi, cititorii. Nu am să renunț la diacritice. Nici în ruptul capului. Dar întreb, de curiozitate. Cât de mult afectează scrisul cu diacritice? Și de ce? Seoiștii trebuie să știe mai bine. Aștept, cu drag, răspunsuri din partea voastră.

2 comentarii:

  1. Răspund la întrebarea din titlu: DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! DAAAAAAAA!
    Te-am lămurit cu părerea mea, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțam, Daniela.
    Este un răspuns tare convingător!

    RăspundețiȘtergere