10 februarie 2015

Gheață pe parbriz

Mi-am făcut obiceiul ca atunci când plec cu mașina pe undeva, și mai ales dacă este iarna, să ies cu 15 - 20 de minute mai devreme ca să o pornesc și dacă are gheață pe undeva să o dau la o parte.

Zis și făcut. Am ieșit aseară cu 20 de minute mai devreme decât trebuia să plec normal. Când am ajuns era gheață pe parbriz atât de multă încât m-am mirat și eu. Că nu a fost cine știe ce frig noaptea trecută, în comparație cu zilele de -15 grade. M-am pus pe treabă, am luat racleta cu perie și am început să înlătur cât am putut din zăpadă. 

Până la un moment dat, când am văzut că nu mai puteam să înlătur gheața de pe geam pentru că puteam să crăp parbrizul. În mașină mai aveam încă o racletă mai mică și cam un 1l de lichid de parbriz pentru -20 de grade.

După 10 minute în care am dat cu lichid de parbriz

Apă caldă nu aveam de gând să torn că nu vreau să fac pabrizul de la mașină bucățele, la fel cum au făcut niște ruși într-un clip pe Youtube. Am luat lichidul de parbriz și am turnat peste gheața și cuburile de gheață de pe parbriz. Nu prea voia să se ia. Am mai pus. 

În total, am folosit jumătate din sticla de lichid de parbriz. A durat, așadar în jur de 20 - 25 de minute. În timp ce am dat gheața jos de pe parbriz, s-a încălzit și motorul încât doar m-am urcat în mașină și am plecat.

2 comentarii:

  1. http://zicelumea.blogspot.ro/2014/12/cum-scap-de-gheata-de-pe-masina.html poate găsești o soluție salvatoare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțam, Sergiu!
      În cazul meu a fost simplu. Așa cum spuneam și-n articol, mi-a prins bine lichidul de parbriz.

      Ștergere