2 martie 2015

M-aș apuca de alergat

A fost sesiunea. Și examenele ca examenele, dar nu mai pun câte kilograme m-am îngrășat. Stat în casă, mâncare și să înveți. Toată ziua, același lucru. Nimic nou. Aș putea spune că asta-i o monotonie caracteristică sesiunii. Să faci același lucru vreme de trei săptămâni. Și nu e lucru ușor.

Acum, după ce a trecut sesiunea și este acel happy-ending, trebuie să dau jos kilogramele. Știu, de obicei, fetele spun asta. Că vor să slăbească, că țin diete, că merg la sală și toate cele pentru a arăta bine. Însă, pierdeți un lucru important - și noi, băieții, avem grijă de noi. Sau cel puțin, ar trebui să avem. Și dacă tot v-am spus că vreau să slăbesc, în articolul ăsta vă spun și cum vreau să fac asta.


Sursă foto: maratonulnisipului.ro


Pentru început, sunt în dubii rău de tot. Am de ales între a face sport afară sau să încerc să-mi fie mai ușor - adică să-mi cumpăr accesorii și aparate pentru acasă. Deocamdată, le luăm pe rând, că-s tare nehotărât, vă spun care-i planul și poate până termin de scris mă gândesc cum să fac.


ÎN PARC


Prima variantă ar fi să ies și să alerg. De acasă până în Parcul Nicolae Romanescu, într-o alergare continuă. Și acolo când ajung, mai alerg și în parc. Dar înainte să ajung în parc îmi trebuie o ținută foarte bună care să mă avantajeze și să mă facă să slăbesc mai repede. Pentru asta, cei de la JUSTFit îmi pun la dispoziție o pereche de pantaloni lungi Relaxed Fit.


Pantaloni lungi - 111 lei


Pantaloni scurți - 83 lei

Lungi pentru că temperaturile la Craiova nu sunt chiar așa de ridicate. Însă, dacă va fi frumos, dacă va fi cald, fără îndoială voi alege o pereche de pantaloni scurți. Îmi iau un tricou slim-fit și o jachetă pentru că trebuie să am grijă să nu răcesc. Și dacă o să fie frig, nu mă las bătut și-mi voi lua și un hanorac tot de la JustFit, mărimea S, că am doar 1.67. Sau pe undeva pe acolo.


Tricou - 62 lei


Jachetă - 146 lei


Geacă - 379 lei


Hanorac - 179 lei

Dacă o să plouă, nu-mi fac griji. Aceștia îmi pun la dispoziție o geacă pentru bărbați foarte mișto cu care pot să alerg și-n ploaie. Eu mă gândesc la tot. Și dacă nu o să fie nici frig, dar nici cald, atunci mai am o soluție. Îmi iau un tricou și o vestă, bineînțeles, tot mărimea S.

Și ca să fac mișcare din fața blocului până în parc, pot să-mi cumpăr o bicicletă Blaze Cross 26'. Pedalez până în parc și de acolo pot să încep să alerg.  Este un plan simplu și cred eu că va fi foarte eficient.


Bicicletă - 2.471 lei
Iar prețul total al acestor produse este de 3.431 de lei. 


ACASĂ



Ei, aici deja schimbăm placa și dăm bicicleta pentru aparatele de fitness pe care le au cei de la JustFit. Pentru început, m-am uitat la părțile și exercițiile ce țin de echilibru, forță și mișcare. 


Prima dată aș vrea să-mi iau o bicicleta eliptica Techfit E400. Costa 1,199 de lei și asta ar fi înlocuirea cu care încep exercițiile. Un pedalat încet urmat de o intensitate pentru a contracta mușchii.



După ce alerg la bicicletă e timpul să iau o pauză atât pentru un masaj cât și pentru a face câteva exerciții de echilibru. Pentru acest lucru mă va ajuta o minge de yoga la 19 lei și niște bile pentru masaj la 25 de lei. Mingea mov, iar bilele sunt la alegere, dintre mov și verde, dar cred că voi prefera verdele de pe acum.





Urmează să completez programul cu niște exerciții de forță iar pentru acest lucru am nevoie, în primul rând, de niște mănuși pentru antrenament ca să nu fac bătături. Și apoi de niște gantere Kettler crom de 8 kg în total.


Mănuși - 75 lei
Gantere - 219 lei

Și aș termina setul de exerciții și programul de slăbit pe care vreau să-l fac în fiecare zi cu un accesoriu foarte mișto pentru antrenament: coarda. O coardă pe albastru ar fi ideală pentru tine. Costă doar 25 de lei și pot să sar de câte ori mă vor ține picioarele.



Iar prețul total al acestor produse este de 1.562 de lei. 

Am calculat și cât m-ar costa atât dacă ies în parc, cât și dacă prefer să stau acasă și să lucrez mai mult cu aparatele. Mai ieftin ies dacă prefer să fac exercițiile în casă. În orice caz, indiferent ce aleg, în ambele cazuri ies pe plus: ai transport gratuit la o comandă de peste 1.000 de roni.

4 comentarii:

  1. Eu unul m-am apucat de alergat chiar de luna trecuta, doar ca am riscat si am si racit. Inca e vremea activitatilor in sala sau acasa, dar in zilele mai calduroase e bine si afara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Damn it.
      O să încerc să fac exerciții în casă și când o să fie de ieșit, bag un joc de glezne și-i dau drumul.

      Ștergere
  2. Sa nu uiti sa faci o incalzire foarte buna, pentru a evita orice pericol de accidentare.

    RăspundețiȘtergere