15 iulie 2015

Mă apuc de alergat

Vine articolul ăsta aici, pe blog, numai bine. Că după o scurtă pauză pe aici, am zis astăzi să vă spun că m-am apucat serios de alergat. Nu de alta, dar dacă tot e frumos afară seara, de ce să nu profit? Că timp tot am, mai ales acum, vara. Ba să merg la ștrand, ba să fac ceva mișcare, ba să merg pe la diverse evenimente.

Și, dacă tot nu-mi place să tai frunze la câini, am zis aseară, pe la 22 pare-mi-se, să ies la alergat căci am de dat ceva kilograme serioase. Am trăit bine iarna asta, știu, știu. Însă până să vă spun mai multe detalii despre alergare, trebuie să vă spun că aveți nevoie de un program sănătos de mers. Și pentru că puterea exemplului este prioritară, hai să vă spun cu ce se mănâncă programul meu de zi cu zi.

PROGRAMUL MEU

În principiu, mă trezesc pe la 7, bag repede un duș și fug la facultate după care ajung acasă unde încep să lucrez, căci mai am niște colaborări cu X și cu Y. Fac repede task-urile și, de obicei, dau o fugă în centrul Craiovei pe la diversele evenimente unde sunt fie invitat, fie aud de ele și mă duc și dacă nu sunt printre invitați dacă-mi place tare mult. 





Ba mai mult, vă mai spun și vouă de ele. În continuare, pe seară, ies cu prietenii pe afară sau poate cu colegii de facultate, de fapt foștii colegi, ca doar am terminat. Iar dacă nu fac nici asta, atunci rămân puțin în casă pentru a citi sau descărca vreun serial sau anime. 

Ceva pe acolo. După care, stai să vezi. Ai ghicit, frate! Ies să alerg. Asta se întâmplă unde pe la 22 - 22:30. Cu excepția zilei de astăzi când trebuia să ies la alergat, dar sunt acasă și vă scriu articolul ăsta. Perfect, zic. Aseară m-am pus nenică să bag câțiva kilometri pe picioarele mele că nu se mai putea.

Și ghici ce aflu înainte să ies? Că Rexona a creat MotionSense, o tehnologie inovatoare, cu microcapsule, ce se activează la fiecare mișcare. Că Rexona este primul antiperspirant din lume care conține microcapsule activate de mișcare și îți asigură protecție eficientă și senzație de prospețime pe parcursul întregii zile cred că deja știați că am cititori inteligenți. 


Însă revenind la MotionSense, pe mine m-a cam pus pe gânduri după ce am alergat. Astfel, înțeleg că, dacă faci mai multă mișcare, se eliberează mai multă prospețime. Iar asta-i foarte mișto căci, de obicei, lumea când transpiră miroase cam urât.

AMBIȚIOSUL

Bineînțeles că, microcapsulele cu parfum se sparg la fiecare mișcare pe care o faci, pentru ca tu să te bucuri de o senzație de prospețime îndelungată. A, cum e acum? Și indiferent de sportul pe care îl practici și oricare ar fi pasiunea ta și orice ți-ai dori să realizezi, Rexona, cu tehnologia unică MotionSense, te ajută să faci faţă provocărilor fiecărei zile.



Astfel, cu gândul la Rexona, așa cum se vede și în poza de mai sus, am alergat nenică 6 kilometri. 45 de minute. Am alergat din cartier și m-am dus până aproape de Centru și înapoi. Am alergat constant. Singurele întreruperi au fost cele în care mergeam (atenție, nu eram în repaus!) și scuturam brațele și picioarele plus că, mai făceam și fandări ca să n-am probleme cu cârceii.

Și, dacă băgați lejer de seamă, eu nu ies dimineața la alergat, mi-e mai bine și mai confortabil să alerg seara când este, poate, și mai răcoare decât dimineața, dar poate că sunt de părere că o alergare seara, înainte de culcare este numai bună. Planuri de viitor? Da, sigur că da.

O să încerc să măresc distanța, o să încerc să mănânc mai sănătos, o să încerc să respir mai ușor în timpul alergării, ritmul alergării să fie din ce în ce mai constant și nu trebuie să uit nici că voi încerca să folosesc Rexona pentru că trebuie să testez ceea ce v-am spus mai sus, să văd cât de proaspăt voi fi și cât de bine o să miros după alergările mele de seară, plus cele de dimineață.

5 comentarii:

  1. Daca vrei sa scapi de kilograme, alergare dimineata, dupa ce te trezesti si fara sa mananci. Dupa antrenament iti trebuie o masa consistenta, care sa te tina cateva ore bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mănânc o dată pe zi.
      Deci recomanzi să alerg dimineața pe burta goală după care să mănânc mai consistent și cam asta ar fi?

      Ștergere
  2. Cam da. Astfel vei arde din grasimea acumulata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici e sursa despre cand si cum sa alergam.

    http://topkineto.ro/index/index/content_id/32/menu_id/34/articol_id/5

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțam!
      Hai că revin cu un articolaș peste două - trei săptămâni să vedem ce și cum.

      Ștergere