10 octombrie 2015

Cum sunt?

Păi hai să vă spun dacă tot sunteți așa curioși. Sunt cu de toate. Un om cu bune și rele. Unul care e al naiba de ambițios și care vrea să arate lumii că tinerii din ziua de astăzi pot și vreau să facă mai mult. Să învețe mai mult. Să citească mai mult. Să afle mai multe. Informații. Lucruri. Evenimente. Orice. Sunt din generația ălora care nu le-a căzut nimic din cer. Sau din copac, depinde cum vreți să spuneți. Dar nimic. 

Și asta e ca un cuțit cu două tăișuri. Că te poți tăia în secunda doi dacă nu ești atent. Sau ca o ștampilă, dacă te-a prins și te-a ștampilat ai rămas cu semn. Sunt din generația tinerilor care au văzut și înțeles că trebuie să muncească, să învețe și să fie buni pe ceea ce fac. De fapt, buni e puțin spus, trebuie să fii maestru că pilele nu mai merg. 

Tânăr ambițios până peste cap și original. Că doar nu mai e ca mine niciunul. La fel ca o ștampilă. O ștampilă originală. Cam așa sunt eu. Și tu! Și tu ești la fel. Unic. Ești aerian, fericit, persoana care profită la maxim de moment. Cu bune și rele. 



Dezordine, haos, zăpăceală, confuzie, babilonie, indisciplină. Probabil că ai folosi cuvintele de adineauri dacă te-aș întreba cum ar arăta un birou. Eh, vești proaste am să-ți dau. Dacă m-ai întreba pe mine ți-aș spune că acele cuvinte cheie prin care aș descrie biroul unde fac prezența de luni până vineri ar fi: hârtie, laptop, ștampilă, printer, încărcător, datieră, priză, ordine și disciplină. Sună puțin ca-n armată, dar nu este chiar așa. Doar spun, ca să știți. Și sigur o să mă înțelegi când spun că dacă ai nevoie de o ștampilă pe o hârtie și o ai chiar lângă tine e veselie mare.

Dau exemplu ștampilei pentru că majoritatea se duc cu gândul că ștampila este doar acel lucru fizic cu care îți faci treaba. Ei bine, nu este așa. O ștampilă trebuie să fie acel mijloc, rapid și eficient, cu care îți poți personaliza hârtia pe care trebuie s-o însemnezi. În cel mai plăcut mod. 

Și e bine. E bine când ești ordonat și știi unde ai lucrurile puse. De exemplu, de când m-am mutat din Craiova, știu că în sertarul al doilea de la birou am pixul și ștampila Colop. Iar dacă am nevoie de o ștampilă, fug repede la birou și în doi timpi și trei mișcări am rezolvat problema. Și mai știu că dacă vreau să văd când cade 25 august 2016 mă uit repede pe perete că am calendar tot de la ei și e funny rău. Colegei mele de apartament îi place că are pisici prin el, eu privesc cealaltă parte. 

Revenind la subiectul de mai sus, spuneam că sunt unic. Îmi place să fiu așa. Tu poate ești omul momentului sau te reprezintă gadgetul. Îți place să fii așa. Și mă gândesc că dacă tot suntem noi așa, hai să ne facem o ștampilă că poate avem nevoie la birou și e bine să o avem la noi. Sau dacă nu, măcar una virtuală. Să mergem pe principiul de mai sus. Dar cu multe culori, că de asta suntem unici.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

2 comentarii: