20 septembrie 2013

Angajatul român într-o instituție particulară

Astăzi vorbim despre angajatul român într-o instituţie particulară din România. Ceea ce urmează este important şi foarte interesant pentru că nu toţi reuşesc să facă ceea ce-şi propun, nu reuşesc să aibă o slujbă cu un salariu care să-l facă mulţumit şi în special să-i placă ceea ce face. Am să vorbesc despre programul în care o persoană poate lucra la o companie particulară, mai concret, un angajat care lucrează, spre exemplu, la BILLA. Apoi, o să vorbesc despre salariul lui.

De ce să mă ascultaţi? Pentru că acest caz poate fi un exemplu de AŞA NU ÎN VIAŢĂ, sper să luaţi aminte şi să nu urmaţi această cale. De aceea, am decis să vă vorbesc despre acest caz. Cu alte cuvinte, cunoscând aceste lucruri încep prin a vă spune că managerii îşi ţin lucrătorii comerciali cu mult după program. Cazul care susţine acest lucru este exemplul unui bun prieten.

Acesta în tura întâi este pontat şapte ore, deşi acesta pleacă acasă după nouă ore, deci are două ore lucrate în plus. În tura a doua, acesta este pontat şase ore, dar are opt ore lucrate, în cel mai bun caz. Mai mult decât atât, pe fluturaş nu sunt trecute orele lucrate, pot spune că sunt ore nepontate. Aşadar, am vorbit despre programul unui lucrător comercial, dar mai există încă un element important : salariul acestuia.

Angajatul are salariul de 840 de lei, iar după oprirea contribuţiilor la stat, mai rămâne cu 620 de lei. Are acest salariu pentru că a terminat douăsprezece clase. Cel care a terminat zece clase, are salariul de 700 de lei şi mai rămâne cu 540 de lei. Mai departe, pe lângă orele suplimentare, nu se acordă nici preme. În comparaţie cu alte companii care oferă preme de sărbători, preme de porc chiar şi preme de vacanţă, în această companie nu se acordă.

În plus, angajaţii sunt puţini, zece angajaţi pe şapte raioane. Asta înseamnă că o persoană are un raion şi jumătate, munca unei persoane trebuie să suplinească munca a două persoane. Deci, acum ştiţi şi ce salariu are un angajat al unei companii particulare şi programul acestuia. 

Aceste aspecte sunt importante pentru voi, pentru că veţi şti cum stă situaţia în cadrul acestei organizaţii şi probabil nu veţi urma această cale. Sper că veţi găsi utile informaţiile prezentate şi vă doresc mult succes în viaţă şi în căutarea slujbei pe care o doriţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu