8 martie 2014

Nina Iliescu, cea mai discretă soție de demnitar

Mereu îmbrăcate în ţinute sobre, etalând coafuri elegante, doamnele preşedinţilor rămân însă în umbră. Daca încerci să o contactezi pe Prima doamnă Nina Iliescu, ţi se răspunde politicos că doamna Iliescu nu a dat şi nu va da niciodată declaraţii presei. Este de departe cea mai discretă soţie de demnitar. 

Deşi au trecut 60 de ani de când a cunoscut-o pe Nina, Ion Iliescu îşi aminteşte cu drag despre anii de liceu, când se străduia să o cucerească pe domnişoara Nina Şerbănescu, cea care în 1951 va deveni doamna Iliescu. 


Prima doamnă Nina Iliescu rămâne un mister. În presă, nimeni nu a reuşit vreodată să o cunoască altfel decât prin intermediului soţului ei, Ion Iliescu. Iar când vine vorba despre doamna Nina, fostului preşedinte i se luminează faţa.

Ion Iliescu: "Eu locuiam lângă gara Filaret şi am cunoscut-o pe soţia mea care era elevă la Iulia Hasdeu şi mergeam în parcul Carol sau o conduceam până în Crângaşi, ne-am căsătorit la 21 de ani şi iată suntem împreună de atâta timp".



Cât a fost prima doamnă a ţării, Nina Iliescu nu acordă niciun interviu. O poţi vedea doar la alegeri când îl însoţeşte pe soţul său. Stă în spatele lui şi e atentă la tot ce se întâmplă, însă niciodată nu vorbeşte. Discretă, doamna Nina îşi dezvăluie doar accidental rolul de consultant.

Întreg articolul se poate vedea aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu