18 noiembrie 2014

Lecția de viață pe care o dă un elev

Îmi aduc aminte cum am fost într-o excursie când eram în liceu cu mai multe clase. Era aproape vară. Și se apropia sfârștiul clasei. Am ajuns la o atracție turistică și ce mi-a atras atenția nu a fost monumentul cât persoana. Era un bărbat înalt. Cu destule cearcăne și niște ochi albaștri tare pătrunzători. Nici măcar asta nu mi-a păstrat atenția asupra lui mai mult de două secunde. Ceea ce m-a uitat a fost părul pe care îl avea. Într-un maieu și o pereche de pantaloni scurți părul ziceai că este la el acasă. Nu cred că am văzut persoană care să te facă s-o respingi doar după uitătură.

De fapt, nu cred că am văzut o persoană care să aibă atât de mult păr pe el. Și, din păcate, era conștient că trebuia să și-l ia, însă prefera să nu. Asta până când, în momentul plecării noastre, unul dintre colegi a strigat tare și răspicat, să-și dea tot părul jos. Îmi amintesc că i-a spus că este mai bine să fie și chel, decât cu părul ăla pe el. Deja începusem să cred că sunt din alt film. Nu puteam să cred cum îi dă lecții de viață un puștan de doar 18 ani unuia de aproape 35 de ani despre igiena fiecăruia.




Și despre cum trebuie să arăți și să te prezinți în fața oamenilor și cum nu. Și mai cred că în acel moment, ghidul credea că Andrei - așa îl chema - vorbește o limbă străină. Acesta i-a răspuns, însă, că IPL nu este decât un lucru românesc și firesc, de care se folosesc toți. Și așa a început teoria pe care o predă, uluitor, că am trăit s-o văd și pe asta, un elev. 

Mai întâi, i-a spus că trebuie să fie foarte atent, că dacă utilizează recent aparatul de epilat, trebuie să nu expună la soare zonele pe care s-a făcut epilarea. Și dacă iasă, în cazul lui cum trebuia să-și ia pielea de pe piept și spate, l-a sfătuit ca atunci când iasă, să iasă acoperit. Să-și ia un tricou. Să folosească tot felul de creme de protecție. Doar în acest fel poate să-i reușească epilarea. Și nu mi-a venit să cred câte și mai câte mai știa despre epilare. Mai mult decât atât, i-a spus ca dacă, totuși, s-a expus la soare, trebuie să aibă răbdare patru săptămâni până când o să se ducă la o ședință de tratament. Și l-a avertizat că dacă nu are grijă, pielea lui o să aibă de suferit. Mai exact, i-a spus că o să aibă pielea decolorată sau, în alt caz, o să fie pigmentată în acele zone unde el s-a epilat. Și tot nu v-am spus tot.




Andrei a devenit atât de afectat de tot ce a văzut încât i-a recomandat un produs de la Silk'n, și anume epilator SILKN FLASH & GO LUXX. I-a spus că dacă intră pe site-ul firmei de care i-a spus, o să găsească nu doar acest epilator, ci mult mai multe. Și, în funcție de bugetul pe care îl are să-și cumpere repede un epilator în cazul în care mai vrea să se însoare. Ce-i drept, ultima parte a venit mai mult ca o glumă, dar dacă stăm bine să ne gândim este cât se poate de adevărată.

Și vreau să vă spun că mi-am adus aminte chiar acum un an de acest om. Și am mers în vacanța de vară, împreună cu prietenii, că doar nu este departe de Craiova, maxim 200 de km, și am zis să ne mai distrăm și noi, urmând să închiriem două camere. A doua zi după ce am ajuns, am fost tare, dar tare surprins să-l văd pe același om că a renunțat la părul pe care îl avea. Purta un maieu, dar de această dată era tare mândru. Și avea și de ce. Acum era unul de-al nostru. Fără păr pe spate.

Unul care, din spusele lui, a folosit epilarea definitivă cu ajutorul epilatorului Silk'n, pentru că, să recunoaștem - este mult mai ieftin și mai practic așa. Și mai toată lumea preferă să se epileze definitiv acasă, în intimitatea lui. Și cu acest lucru sunt și eu de acord, pentru că și eu folosesc epilarea definitivă. Voi cum faceți? Vă este mai simplu ca mine și acest om despre care vă spuneam sau preferați să vă duceți la salon? 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Un comentariu: