2 noiembrie 2014

Votați

De două săptămâni le spun prietenilor să meargă la vot. Să voteze. Pe oricine. Important este să meargă la vot. De dimineață, înainte să merg să votez am ascultat un material pe care l-am făcut la Radio România Oltenia Craiova pe 17 decembrie 2013. Acum, pe seară, ascult, din nou. Mă uit pe o rețea de socializare și citesc tot ce postează Moise Guran și Lucian Mîndruță. 


Sursă foto: Digi24



Fac ochii mari la ce spune C.T.P și Claudiu Pândaru live pe Gândul. Activ este și Ionel Stoica, Mircea Marian dar și Simona Ionescu de la Evenimentul Zilei. Dintre bloggeri Cristi Dorombach și Ionuț Iancu postează din 15 în 15 minute, dacă nu și mai puțin. Poate că mai sunt și alții, dar nu-i văd. Sau nu-mi apar la notificări. Văd că toată lumea este îndemnată să meargă la vot. Sorina Ionașc de la Gândul a dat o leapșă de selfie cu vot. Prinde. În nici o oră Facebook-ul s-a umplut de poze cu buletinul și eticheta că ai votat.

Mai jos, puteți să ascultați înregistrarea. Și vă îndemn s-o faceți.




Mă bucur. Oamenii vin la vot. Ceea ce începe să se observe, cu ajutorul jurnaliștilor, este că românii din străinătate au dificultăți când merg să voteze. Este inadmisibil. Aceștia au fost umiliți. Merită să vedeți aici ce au îndurat ca să poată să pună ștampila. pe buletinul de vot. De la Bruxelles, Roma, Paris, Tel Aviv și Munchen, până la Torino, Londra si Chișinău. Vreți o schimbare. Vreți să aveți locuri de muncă. Vreți să trăiți mai bine. Atunci, dacă totul depinde de voi, de ce nu veniți la secția de votare?

Oameni dragi, mergeți la vot! Și dacă n-ați reușit să votați acum, n-are nimic. Mai aveți o încercare. O răsuflare. În al doilea tur. Votați!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu